
E-Kılavuzun Kısa Özeti (IO3)
E-kılavuz, Startup EU Academy projesinin üçüncü çıktısıdır (IO3).
Üç bölümden oluşur: E-Ticaret, Sosyal Girişimcilik, İnovasyon ve genç girişimcileri ilk adımlarında sağlam bir bilgi ve uygulama temeli ile donatmayı amaçlarken, ilham ve fikirler ve onları arayabilecekleri olası yerler sunar. Bazı bölümlerde, ya videolar ve podcast’ler ya da kitap ve makale önerileri şeklinde inceleme için ek materyaller verilir. Her bölümün sonunda, sunulan kavramların ve yöntemlerin daha derinden anlaşılmasına katkıda bulunan değerlendirme etkinlikleri vardır. Projenin sonraki adımlarında ortaklık, Rehber’e geri bildirimde bulunarak genç girişimcilerin katkılarını isteyecek. E-Kılavuzu ihtiyaçlarına göre uyarlamak, öğrenme prosedürlerini kolaylaştırmak ve sonuç olarak kendi startup’larını daha etkin bir şekilde yönetmek için fikirleri değerli olacaktır.
E-Kılavuzun ilk bölümü E-ticarete ayrılmıştır. E-ticaret bölümü, genç girişimciler için somut yöntemler ve fikirler içerir. Rakipler hakkında bir pazar araştırması uygulamak için yönergeleri, şirketinizi diğerlerinden farklı kılmak için e-ticaretteki mevcut eğilimleri içerir. Aynı zamanda, İlk Marka Geliştirme için basit talimatların yanı sıra izlenecek trendler de sağlanmaktadır. Web sitesinin içeriği, Güvenlik ile birlikte ayrıntılı olarak sunulan önemli bir bölümdür.
E-Kılavuzun ikinci bölümü Sosyal Girişimciliğe ayrılmıştır.,
Girişimciliğin kendisinin geniş bir kavram olduğunu göz önünde bulunduran ortaklık, bu bölümü Sosyal Girişimcilik olarak belirlemeye karar verdi. Buna ek olarak, Sosyal Girişimcilik, genç bir girişimciye ilham verebilecek ve geleneksel girişimcilerin kitlelerinden farklılaşabilecek değerleri ve etik yönleri içerir. Bu bölüm, Sosyal Girişimciliğin ilk kavram ve tanımlarını içerir, bir başkası yerine bu türün seçilmesinin nedenlerini sunar ve bir Sosyal Girişimcinin özelliklerini tanımlar. Sosyal Girişimcilik modellerine özel bir alt bölüm ayrılmıştır. Ek olarak, İş Modeli Kanvası, bir İş Modelinin geliştirilmesini kolaylaştıracak bir araç olarak ayrıntılı olarak açıklanmaktadır. Sosyal Girişimler çoğunlukla topluma sağladıkları değer nedeniyle belirlendiğinden, Değer Önerisi Kanvası’na da özel önem verilmektedir. Sonuç olarak, Sosyal Etki, son alt bölümlerden biridir. Bu Bölümün sonunda, daha fazla inceleme ve araştırma için ilgili materyalleri içeren birkaç liste bulunmaktadır.
E-Kılavuzun üçüncü ve son bölümü İnovasyona ayrılmıştır.
Bu bölüm, genç başlangıç seviyesindeki sporcuları İnovasyon dünyasına tanıtacaktır. Yenilik kavramları, yapıları ve türleri burada sunulmaktadır. Yaratıcı düşünme ve yenilik türleri, bu bölümde geliştirilen en önemli kısımlardan sadece birkaçıdır. Ayrıca, yeniliğin yönetim ve değerlendirme prosedürüne yardımcı olmak için destekleyici bir araç olarak kullanılabilecek birkaç soru da bulunmaktadır.
Ana alt bölümler şunlardır:
- İnovasyona Kısa Giriş
- İnovasyon Türleri
- İnovasyonu Yönetme ve Değerlendirme
- Yenilikten Yararlanmak
- İnovasyon Ekosistemi